News

Morse Benches to be Replaced with Tables and Chairs

This Extended Period week, students studying for their math finals will be able to work collaboratively in the newly-decorated lobby of Morse Hall. Along with two cafe-style tables, students will also be able to make use of whiteboards installed on the glass that separates the stairwells and the lobby.

Various artwork relating to mathematics, some created by Andover faculty and students, will be on display in the lobby. A group of math faculty members is creating and compiling a series of maps and math problems inspired by the Sidney Knafel Map Collection: a collection of atlases, maps and globes that date back to the 15th to 19th centuries that was given to the school two years ago.

“Currently, students use the square benches, but the seating is awkward, and it is hard to balance a book or laptop on your lap or have a conversation with a small group,” wrote Joel Jacob, Instructor in Mathematics and Co-Chair of the Morse Hall Improvement Task Force, in an email to The Phillipian.

The minor renovations are scheduled for mid-February.

Morse, which was last restored in 1959, has also been approved for a larger scale renovation in the summer of 2015. The Facilities Planning Committee recently approved plans for newly furnished classrooms, renovated bathrooms, expanded faculty workspaces and new computer labs, according to Jacob.